Carlsberg sparer millioner på energiforbruget

Et målesystem, der visualiserer energiforbruget, har givet bryggerimedarbejderne på Carlsberg den helt rigtige motivation til at spare på energien – i en grad, så det kan ses på bundlinjen.

Enkel løsning med stor besparelse 

En tilsyneladende enkel løsning har givet store besparelser hos Carlsberg: 
Et målesystem med dataopsamling og visualisering betyder, at medarbejderne hele tiden kan overskue og optimere energiforbruget.

Lavere energiforbrug og CO2-udledning

Bryggerimedarbejderne hos Carlsberg i Fredericia kan løbende følge med i energiforbruget. Så når de optimerer forbruget og dermed CO2-udledningen, kan de med det samme se besparelsen i kroner og øre, og det bidrager i høj grad til motivationen. ”Vi ville gerne have, at medarbejderne skulle spare på energien, præcis som de gør derhjemme”, fortæller Utility Manager Karsten Østergaard og fortsætter: ”Med det nye værktøj kan vi nemt visualisere, hvor vigtigt det er at spare på energien, og hvor meget de kan flytte på forbruget.”

Dataopsamling og visualisering giver overblik

Måleværktøjet er udviklet i et tæt samarbejde mellem bryggeriet og 3Tech Automation. Det bygger på en unik metode, hvor data indsamles fra flere forskellige kilder og derefter samles og visualiseres på en enkel og overskuelig måde, der giver et løbende, samlet overblik. ”3Tech er gode, ja, nærmest unikke, når det drejer sig om at samle det hele i ét system,” siger Karsten Østergaard tilfreds.

Brewing for a better today and tomorrow

Carlsberg blev grundlagt i 1847. I dag producerer og leverer Carlsberg i Danmark både Carlsberg, Tuborg og Coca-Cola-produkter. Carlsberg Danmark er en del af Carlsberg Group, der er verdens tredjestørste bryggerikoncern. Koncernen beskæftiger over 40.000 medarbejdere, og produkterne sælges på over 150 markeder over hele verden. I Danmark har koncernen ca. 1.500 medarbejdere.

Andre Referencer
Vi skaber værdi for vores kunder - og det er vi stolte af!

Løsningerne spænder vidt – både funktionsmæssigt og geografisk. Vi leverer løsninger til små og store virksomheder med kendte kvalitetsprodukter.

Scroll til toppen